Nya tider

Nytt år och hög tid att lägga julen och all ledighet bakom oss. Även om vi fortfarande befinner oss mitt i vintern känns det som att något nytt är på gång. Ett nytt år för med sig en viss förväntan och alltid en längtan efter vår. Men innan dess kommer vi fortfarande att tillbringa mycket tid inomhus och vad passar då bättre än att ta tag i alla de där projekten hemma? Själv har jag några saker som vi behöver ta tag i här hemma innan det är dags att börja hänga utomhus istället. Som vanligt, kan man väl säga när man som jag är rastlös och gillar förändringar.

Därför är det alltid lika kul att se alla vårnyheter som dyker upp. Inspireras av färger, stilar och mönster. Vad är nytt och vad hänger kvar efter förra året? En snabb inventering av de stora kedjorna här i Sverige gav ett ganska entydigt svar. Sammet verkar fortfarande vara riktigt hett på möbler, gardiner och kuddar. Tror däremot att vi kommer se alltmer av skira textilier som silar ljuset fint eller linne som naturmaterial.  Klart är iallafall att formerna ska vara mjuka och runda. Svängda soffor, organiska former på bord och runda, ”bulliga” stolar och fåtöljer.

Foto från ellos vårkollektion.

Är det någon accesoar  som ska lyftas fram så är det stora prydnadsföremål i skulpturala former. De kan gärna ställas fram på kubformade piedestaler, som slog igenom stort under förra året. Gillar till exempel pressbilden med urnan från Perspective Studio, som alltid levererar.

Foto från Perspective Studios nyheter. 

Och färgerna då? Pasteller brukar alltid vara aktuellt och så även i år. Det är främst den rosa färgen som, tillsammans med grönskan, tar plats hos de stora kedjorna.

Foto från Åhléns nya kollektion.

Foto från Hemtex vårkollektion 

I övrigt sägs det att årets färg är gult. Jaha. Har inget emot färgen egentligen, men den passar helt enkelt inte mig. Har nog aldrig ägt ett gult plagg, gillar inte gula blommor och gult hemma… Nja, då går jag hellre på bärnsten, beige och mässing. Den pastellrosa nyansen känns inte heller riktigt som min grej, men som tur är hänger fortfarande de dova och mörkare nyanserna som t ex burgundy kvar.

Foto från ellos vårkollektion.

Foton från H&MHome

Summa summarum? Jag håller mig nog till min vanliga stil, även om jag hämtar lite inspiration här och där. Lite färglöst och dovt kanske, men gärna ackompanjerat av massor med grönska, vårlökar och vackra buketter som ger hopp om att våren snart är här. Kanske dristar jag mig till att plocka bort det murrigaste mörka och flyttar runt lite på kuddar, plädar och krukor. Bättre för både plånboken och miljön att inte vara för föränderlig…

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar