December

Det har varit total tystnad på bloggen länge nu. Tog mig en funderare över mina prioriteringar i december och kom fram till att bloggen inte skulle vara en av dem. Som vanligt är december en intensiv månad för oss alla.

 

Förutom jobb och det vanliga fixandet här hemma har vi haft äran att ordna med julfester för båda våra barns klasser i rollen som klassföräldrar. Dessutom håller vi julen här hemma i år igen. Ska bli så mysigt att få ha familjen här. Bäckafors är ett riktigt julhus, likaväl som att det är ett underbart sommarhus. Vi har gott om plats för alla gäster och kan både tända en brasa i köket och njuta av bastun efter en blåsig hundpromenad. Det är väl bara snön som saknas egentligen… Men vem vet, kanske kommer det lite lagom till jul.

Nu har vi avklarat de mesta bestyren som går att förbereda. Julklapparna är inhandlade, julbaket nästan färdigt, julgodiset kokat och köttbullarna stekta. Nästa vecka ska jag storhandla och förbereda det sista. Sedan storstädning innan gästerna kommer.

Till helgen ska också den stora granen kläs. I år blev det dessutom en liten adventsgran i köket. Det är ju ändå här vi kommer att tillbringa mycket tid, så det blev en liten gran i brunt, vitt och silver. Får se vilka färger vardagsrummets gran ska gå i? Lutar åt guld och grönt…

På min önskelista står framför allt julefrid. Hoppas på att alla nära och kära får vara friska och önskar mig mest bara tid att umgås och koppla av. Hellre lite stress innan och sedan får julen vara som den kommer. Den bästa tiden är nästan dagarna efter julafton. Då det är helt ok att hasa runt i mjukisdress, tända en brasa, äta julgodis och läsa en bra bok mitt på dagen.

Men om jag nu varit lite extra snäll i år får tomten gärna komma med de här klapparna till mig.

Ett par nya tofflor behöver jag verkligen. Gärna sådana här riktigt ulliga och varma eftersom vi har lite golvkallt hemma när det blåser ute.

Och de här söta smyckena som jag såg på Illums Bolighus får gärna ligga under granen. Hur fina som helst!

Ha en fin dag!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar