In the mood for autumn

Höstkänslor. Eftersom vi har hund tillbringar jag mycket tid utomhus på långa promenader. Oavsett väder så är det en förmån att få vara ute i dagsljuset och bara ta in alla vyer, färger, dofter och ljud. Nu på hösten blir jag extra inspirerad av alla färger. Gjorde därför en snabb variant av moodboard från alla skatter som finns på Pinterest. Här ett axplock av bilder med de finaste färgerna jag kan tänka mig just nu.

Höstlöv i olika färger är bland det vackraste som finns. Här fint tillsammans med en annan favorit, hortensiablommor. Det som tilltalar mig mest här är ändå jordfärgerna från beige till brunt. Lite ”safe”, jag vet. Men tröttnar man fort som jag gör, är det ibland bättre att gå på säkra kort som håller länge.

Det här porslinet har dessutom den rustika känslan som jag gillar. Passar både i ett gammalt hus som vi har, men även supersnygga att bryta av med i ett modernt och minimalistiskt hem. Tillför liv till inredningen.

Det sägs ju att rosa är den stora trendfärgen i höst. Och ja, det är fint. Men inte riktigt jag ändå. När det drar mot vinrött tycker jag att det blir mer intressant.

Så rosa-vinröda detaljer, absolut. Den här krukan från House Doctor väckte habegär direkt jag såg den. Och den har den där lite brända tonen som jag gillar så mycket.

Jag som aldrig tyckt om orange eller gult, kan inte låta bli att påverkas av de brända gula tonerna och tycka att de är riktigt fina. Det räcker med en detalj och gärna i kombination med andra, mer neutrala färger.

De här brända tonerna blir också jättefina som komplement till mörkt grått eller marinblått. På så sätt blir det inte heller för ”orange” eller murrigt, utan en snygg kontrast som fångar ögat.

Och tillbaka till de lugna, beiga tonerna. Vill man inte sväva ut för mycket i starka höstfärger, eller tänker långsiktigt i val av väggfärg eller köksinredning, välj en beige nyans. Eller greige som det pratats så mycket om 2017. En beige ton ger mycket mer värme på väggarna än den vita.

Och beige går alldeles utmärkt att kombinera med grått som länge varit en favorit för många. Tänk om alla textilier i sängen på bilden nedan varit i vitt eller grått. Mycket kallare och mindre ombonat.

Glöm nu inte att vilken färg du än väljer, ta in lite grönt i rummet. Genom att använda sig av levande växter tillför man inte bara syre, utan även liv och harmoni för ögat. Ingen inredning är komplett utan grönska, tycker jag. (Kollar du noga på bilderna ovan så innehåller nästan alla en glimt av grönt!) Och det behöver inte betyda dyra växter och buketter från butiken. Passa på att ta in det sista från trädgården eller en fin kvist från promenaden.

Här ute regnar det nu igen, men åtminstone för mig har höstfärgerna ändå inspirerat och tillfört värme till dagen. Ha en fortsatt fin måndag!

 

Samtliga foton hittade på Pinterest.

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

2 svar på “In the mood for autumn”

  1. Suss23 oktober, 2017 kl. 14:33Svara

    Hej, vilken underbar harmonisk ?blogg du har, här kan man botanisera länge…jag återkommer gärna??Tack?

    1. karin@backafors.se23 oktober, 2017 kl. 17:18Svara

      Tack Suss, vad roligt att du gillar den! Du är alltid välkommen! Hälsn Karin

Lämna en kommentar