Tisdagslyx med torskrygg

Måste tipsa om ett superenkelt och så bra recept. I tisdags var jag i vår lilla ICA-butik och handlade. Köpte med mig ett par paket fryst torskrygg eftersom de var på extrapris. Hade egentligen inte alls tänkt laga det på tisdagen, men glömde stoppa in dem i frysen… Så då skulle jag, helt utan idéer, försöka komma på vad jag kunde göra av dem. Hittade det här receptet på torskrygg med bruten potatis på Landleys kök. Så enkelt att göra och SÅ gott. Vi var så lyriska att jag helt glömde fota, så har lånat fotona från Landleys Kök.

Började med att koka potatisen med skalet kvar. I med torskbitarna i en smord form, salta och peppra. Jag hade inte riktigt alla ingredienser hemma, men stekte upp bacon och klyftor av rödlök. Blandade ihop smör med vitlök, sambal oelek och persilja (hade bara fryst, men tycker det fungerar jättebra i kryddsmöret). Bredde röran på fisken och toppade sedan med baconet och löken. Femton minuter i ugnen och under tiden vispade jag ihop en vitvinssås som verkligen satt som ett smäck till fisken. Den kokta potatisen la jag i en ugnsform. Tryckte till den med en gaffel, ringlade lite smält smör över och en rejäl nypa flingsalt. De sista fem minuterna satte jag ugnen på högsta grilleffekt och körde in potatisarna ovanför fisken. Som lök på laxen (eller torsken…) hade vi en öppnad flaska kraftigt vitt vin i kylen sedan helgen innan som passade alldeles utmärkt till fisken.

Snacka om tisdagslyx! Det var en riktig finmiddag som kanske egentligen hör hemma till helgen, iallafall om man köper färsk torskrygg. Men det förgyllde verkligen tisdagskvällen här hemma och hela familjen gillade rätten skarpt. Kanske något att prova i helgen? Receptet i sin helhet hittar du här.

Ha nu en riktigt härlig helg!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar