DIY: Tid för pumpor

Nu är det snart dags för Halloween och det märks i butikerna. Det här kommersiella jippot med starka influenser från USA kan man tycka vad man vill om, men barnen brukar tycka det är kul. Allt plastigt krims-krams som vi ska lockas att köpa kan man gott klara sig utan, tycker jag. Sök istället på halloween på Pinterest. Där finns massor av roliga och kluriga idéer på egna saker man pyssla ihop själv. Mycket roligare och mer personligt än platsattiraljerna i butikerna.

Foto och idé: Designlovefest.com/Ivan Solis

Personligen är jag mest förtjust i pumporna. Särskilt om de inte alls är så Halloween-dekorerade, utan mer som en fin höstdetalj nu i skördetider. Här ett fint exempel på hur man gjort fina lyktor av pumporna. Börja med att skära av botten på pumpan och gröp sedan ut innehållet. Använd en borr istället för kniv, så är det lätt att göra mönstret. Sätt en liten bit maskeringstejp där borren ska gå in, så slinter du inte lika lätt. Orange är egentligen inte alls min färg, men nu på hösten och särskilt när det gäller pumpor, passar det fint. Dessutom finns ju pumporna i en flera andra färger.

Vill man vara riktigt kreativ målar man pumporna, så får man dem precis som man vill ha dem. I våras tipsade jag om hur man kan marmorera ägg enkelt med nagellack. Samma kreativa bloggare har nu även gjort minst lika snygga marmorerade indigoblå pumpor.

Foto och idé: Alice and Lois

Med en vanlig guld- eller kopparpenna kan du enkelt förvandla pumporna och få en elegant look på dem. Måla dem först i valfri färg.

Foto: countryliving.com

Här har de fått färg och sedan ett fint mönster med afrikansk känsla.

Slutligen tipsa liluna.com om hur man snabbt kan dekorera pumpor med washi-tejp. Samma sak här, måla dem först och sedan är det bara att tejpa.

Kanske pysseldags i helgen?

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar