Härlig avslutning på veckan

Så var ännu en vecka avklarad, förstår inte alls vart tiden tar vägen? Kanske är det ett ålderstecken, men tycker veckorna numera snurrar på i ett rasande tempo. Ibland känns det nästan som om veckorna bara består av måndagar och fredagar…

Hur som helst så fick vi ett riktigt härligt avslut på veckan som gick. en aktiv dag som kändes både i knopp och kropp. Under förmiddagen njöt vi av en ljum oktoberdag i skogen. Massor av frisk luft, en ivrig hund och glada barn gjorde utflykten riktigt härlig. Glada barn fick vi i och för sig först efter fikat och när de hittat hinderbanan, men hunden var åtminstone glad hela tiden.

Väl hemma blev det en snabb lunch och sedan några timmars intensiv höststädning på vår baksida. Vi bar in alla möbler, solsängar och sådant som inte längre behövs ute. Krukor för övervintring i orangeriet och sedan hann vi dessutom ta ihop ungefär tre miljoner löv. Tittar man upp mot våra fortfarande ganska gröna träd inser jag att de löven bara var en droppe i havet, men vad gör väl det? Nu har vi fint ett tag och kanske får de andra löven bara blåsa in i rabatterna och bädda in dem för vinterns ankomst. Nu känns det plötsligt mer höst i trädgården. Skulle vilja komplettera med lite mer höstfärger. Nackdelen med stor trädgård är att det finns så många platser att ta hand om och göra fint på.

När jag kom in möttes jag av en uttråkad son, så jag satte snabbt en pizzadeg på jäsning och tog sedan med honom till tennisbanan. Efter en timmes match var vi båda trötta, men nöjda. Tennis är så himla roligt och jag får passa på nu innan han blir för duktig och jag är helt chanslös. (Eller kanske är det jag som också borde börja träna tennis för att hänga med?) Efter dusch och pizzamiddag var det iallafall skönt att landa med en film i soffan kan jag lova. Redo för en ny vecka!

Ha det fint!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar