Tema badrum: hemmaspa

Nu när hösten är här och regnet smattrar på rutorna vill vi gärna boa in oss här hemma. Vad passar då bättre än att tappa upp ett varmt bad, tända ett doftljus och njuta av en bra podd, eller favoritmusiken, i lugn och ro. Har man inget badkar kan man ändå använda sitt badrum till ett eget litet hemmaspa. Ta en lång dusch, gör en hårinpackning, skrubba kroppen och avsluta med ett härligt body butter. Lyssna på något härligt under tiden du  sedan gör en manikyr eller pedikyr. Använd alla sinnen och njut av en egen stund i lugn och ro. Här hemma brukar jag ibland säga till barnen att nu vill jag vara ensam en liten stund, annars rycks dörren plötsligt upp och där står åttaåringen, gärna med en kompis i släptåg, för att fråga något ”icke brådskande” eller bara kolla vad jag gör… Kanske lite gulligt, men ändå enerverande. Tänker att det sannolikt är övergående inom kort.

För några veckor sedan nämnde jag att jag skulle ta tag i våra badrum här hemma. Badrummen är faktiskt det enda vi inte renoverat sedan vi flyttade in för nästan exakt två år sedan. Dels för att de faktiskt var det fräschaste rummen i hela huset, dels för att det kostar en hel del att renovera badrum. Och vi har fyra badrum och en toalett… Ett vanligt rum kan man göra underverk i enbart med färg och tapet, men våtrum med underarbete, dyra ytskikt, ännu dyrare inredningar, el och VVS… Ja, det är en helt annan sak. Eftersom vi gjorde om köket och hade ett gigantiskt takprojekt som var mer prioriterat, kommer det nog dröja länge innan vi ändå renoverar våra badrum. I sanningens namn är det nog framförallt ett vi inte alls gillar. Eller egentligen två, eftersom barnens badrum är grymt opraktiskt och därför aldrig används till just bad. Men så länge de fungerar någorlunda så…

Men fram tills dess vi har möjlighet att göra något åt dem, tänkte jag göra några små förändringar. Lite färg och fräscha textilier, grönska och snygg förvaring. Ibland behövs inte mer än så för att få en ny känsla. Lovar att skriva mer om det så snart jag kommer igång och kan visa lite bilder. Så länge njuter jag och inspireras av badrumsbilder jag hittar på Pinterest.

Färg i all ära, men i badrum rekommenderar jag att man håller sig till vitt, grått, beige eller svart när det kommer till golv och väggar. De ska trots allt hålla i många år och risken är att man tröttnar på den multifärgade mosaiken som var trendig för 10 år sedan. Eller om man ska flytta och avskräcker potentiella köpare som inte gillar rött kakel. Ett relativt nytt och fungerande badrum känns trots allt väldigt onödigt att renovera bara för att man inte står ut med färgerna. Sätt din personliga prägel med de färger du gillar med accessoarer istället! Här ovan tillför trä och de jordiga nyanserna i textilier och lampor en mjukhet till det sterila. Hur lyxigt vore det inte med en dagbädd i badrummet? Men i ärlighetens namn får de flesta av oss vara glada om vi får plats med en rottingstol. Eller åtminstone en pall…

Se vad fint man gjort badrummet genom att sätta in en gammal skänk som badrumskommod. Det moderna, och annars väldigt hårda svartvita badrummet får en helt annan känsla med nött, brunt trä som ven kommer igen i pallen. Växten tillför också mjukhet, tillsammans med snygga stilleben av det du dagligen använder. Den stängda förvaringen skapar ordning och reda och en känsla av lugn.

Som sagt, gör ett stilleben av det vackraste du har. En burk är perfekt för smycken du använder ofta. en växt eller färsk blomma tillför liv. Samla dem på ett fat eller en bricka, så är det lätt att lyfta undan vid städning.

Har man en stor yta för duschen är det helt fantastiskt med en dubbeldusch vid renovering. Vilken lyx stressiga morgnar, eller som hos oss när barnen bråkar om vem som ska duscha först. Även här mjukar man upp de hårda materialen med en brun korg och textilier. Låt gärna snygga, fräscha handdukar ligga framme för en lyxig hotellkänsla.

Här ett annat exempel på hur man tillfört mer färg i ett ljust badrum. En kommod går ju faktiskt att måla om om man tröttnar med tiden. Mattan skapar också en mycket mer ombonad känsla. Fina korgar är perfekta att förvara saker i som man snabbt vill komma åt om man har för lite dold förvaring. Har de lock blir det dessutom ännu prydligare.

Minimalistiskt, men så fint. Skiftningarna i plattorna skapar ett liv som gör att det inte upplevs så hårt och sterilt. Praktiskt med en inbyggd hylla där det man behöver finns nära till hands, men ändå prydligt undanstoppat.

Hoppas du fick några bra tips på enkla förändringar för att skapa harmoni till ditt eget lilla hemmaspa. Njut!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar