Nya kollektioner

Berättade i ett tidigare inlägg om kollektionen YPPERLIG, IKEAs samarbete med danska HAY. I fredags var det premiär för kollektionen och givetvis var jag där för att kolla in den. Trots att jag inte trängdes precis vid öppningen klockan tio, var där fullt av folk och lite hets märktes allt. Men inte som vid lanseringen av SVÄRTAN som var det värsta jag varit med om när det kommer till inredning. Puh vad en del sprang, knuffades och frustade. Då SVÄRTAN var en tillfällig kollektion, är det inte så konstigt att det blir hets på godbitarna, YPPERLIG kommer finnas länge och fyllas på efterhand. Så misströsta inte om något är slut, produkterna kommer in igen löpande.

Stolarna verkade väldigt populär, åtminstone här i Malmövaruhuset. De var slut när vi kom.

Likaså de grå ljusstakarna som var helt slut efter bara en halvtimme.

Själv var jag mest på jakt efter de nya, så mycket snyggare, IKEA-kassarna. Tur att jag har väldigt nära till IKEA eftersom det inte direkt är lönt att åka dit enbart för att köpa kassar för 15 pix. Men å andra sidan är det inte vilka kassar som helst. Maken till bättre packpåse får man leta efter. Vi använder våra till lite allt möjligt. Bland annat till barnens övernattningar, då man lätt får plats med både täcke, kudde, necessär och ett ombyte. Enkelt att bara slänga in i bagaget. Nu blev det ett gäng nya i fin design. Faktum är att jag köpte så många att jag kan ge bort ett par till mamma också.

Som vanligt handlar jag mer än planerat på IKEA. Det blev även ett par nya kuddfodral och ljuskoppar ur kollektionen. Smarta, eftersom man både kan använda dem till värmeljus och till kronljus.

 

Dessutom impulsköpte jag en liten spegel. Har inte bestämt var den ska vara, men den var så snyggt vinröd att jag inte kunde motstå den. Lite dovare än på bilden nedan.

Fick också tag på de de fina champagnekuporna som jag sett i den IKEAs nya vinterkollektion. Välkomstbubblet i lördags smakade lite extra gott i dem faktiskt.

Varuhuset var för övrigt i full förvandling inför julen. Alltid lite främmande att se granar och dekorationer redan i början på oktober, men snart öppnar de upp för julens nyheter som jag skrev mer om här.

Och på tal om jul, så har Granit nyligen visat upp sina nyheter för julen 2017.  Hittade deras pressbilder nedan via bloggen Inredningshjälpen. Som vanligt i rogivande och harmoniska naturnära toner kombinerat med svart och vitt.

 

Ha en fin tisdag!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar