Höst i trädgården

Måndag igen och som vanligt går helgerna alldeles för fort. Hade planer på att hinna med så mycket trädgårdsarbete som möjligt, men som vanligt kommer både väder, förkylningar och annat emellan. Det både känns och syns att det är höst nu. Nu måste trädgården förberedas för vinter.

Solen strålade hela fredagen och jag tog några snabba bilder när jag gick runt och såg vad som behövde göras. Fortfarande mycket att klippa, rensa och skörda.

Den nya rabatten på baksidan är helt övervuxen av ogräs. Och samma sak i gången bredvid. Ett lite hopplöst jobb, eftersom jag tycker att ogräset direkt kommer fram igen mellan plattorna.

Under lördagen öste regnet ned hela dagen, men det gjorde inte så mycket. Jag var ändå upptagen inomhus med städning, bakning och matlagning inför kvällens middagsbjudning. Hann åtminstone ut i regnet för att kvickt plantera i mina nya krukor vid entrén. Sedan in igen och en snabb dusch och lite mer  förberedelser innan gästerna kom. Det blev det en trevlig och sen kväll tillsammans med goda vänner, så kul att ses allihopa igen.

Söndagen var betydligt lugnare, så en del ogräsrensning hann jag med innan det började regna igen. Bar in ett par växter och möbler till orangeriet, men det börjar verkligen bli dags att ta in alla olivträd nu inför vintern. Tur att det snart är helg igen.

Ha en fin vecka fram till dess!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar