DIY: Enkel höstkrans

Även om jag sällan hinner ta mig tid till några större pysselprojekt, gillar jag de som inte kräver så mycket insats, varken i tid eller inköp. De tunna metallringarna med flera funktioner har synts i många olika sammanhang på sistone. Kanske började det för några år sedan med Kristina Starks fina hängande ljusstake Hank, så vacker i sin enkelhet. Många har sedan ”inspirerats” av den och numera hittar man liknande lite överallt, både rektangulära och cirkelformade.

Foto: designkristinastark.se

Sedan såg jag att Designtorget sålde en fin och väldigt enkel mässingring som man kan använda till lite av varje. I badrummet att hänga handdukar på, eller som stomme till en fin krans. Den är skapad av Camilla Bjerre för danska Strups och kostar 259 kronor.

Foto: Designtorget

När jag av en slump hittade enkla metallringar på Vellinge plantskola för bara 69 kronor, tänkte jag att jag skulle prova knåpa ihop en krans själv. Visserligen saknas den fina läderhängaren, men eftersom den ska hänga utomhus fungerar det lika bra med en liten bit ståltråd. Tror de här ringarna finns lite överallt på handelsträdgårdar eller i blomsterbutiker.

Allt jag använde var ståltråd och en tång. Jag köpte ljung och några kvistar eucalyptus. Det gick åt väldigt lite ljung till min krans, men jag valde två olika nyanser. Givetvis räcker det att köpa bara en liten kruka ljung och ändå få över ljung i krukan att använda till annat.

Ljungen var väldigt enkel att fästa mellan eucalyptusbalden bara genom att trycka till, så där behövdes inte ens tråden. När jag sedan hade två slingor klara fäste jag dem genom att snurra ståltråd runt dem på ringen. Mellan slingorna fäste jag sedan enbart ljung.

Så efter en kvarts arbete var det klart och kransen kan nu pryda ytterdörren. Metallringarna kan ju förstås varieras i oändlighet. Kan även tänka mig att göra något större som liksom tar för sig lite mer med de vackra hortensiorna från rabatten. Den här fick ändå bli lite mer lågmäld.

Ljungen som blev över planterades ut i krukor i trädgården och eucalyptuskvistarna fick komplettera buketten med trädgårdsblommor i köket. Inget gick till spillo här, kan man säga.

Ha en fin tisdag!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar