Hemnet-godis

Är du som jag ofta inne på hemnet även om du inte alls har planer på att flytta? Vi är inte alls ensamma om det. Hemnet har blivit en plats för drömmar, inspiration eller marknadskoll. Och det är förstås också bra ur ett ekonomiskt perspektiv när man vill ha koll på utbud och efterfrågan i det område man bor i.

Jag tittar in varje vecka, ibland bara på vad som finns till salu i närområdet. Men ibland drömmer jag mig iväg till helt andra platser bara för att bli inspirerad. Hoppade därför till av förtjusning när jag såg att ett av de vackra radhusen i Änggården i Göteborg fanns till salu via ESNY. När vi bodde i Göteborg var det en dröm att någon gång få bo i ett av dem. Det här lär gå för en dyr peng, de är omåttligt eftertraktade på grund av sin storlek, läget och charmen.

Jag hade en chef ett tag som bodde i ett av de största och vid några tillfällen var jag hemma hos henne. De påminner om gamla engelska ”victorian town houses”. Hennes är i fyra våningar med källare och vind inräknade. Läget är suveränt med slottsskogen runt knuten och Linnéstaden och resten av cenrum i närheten.

Just det här huset får jag en enorm lust att hugga tag i. Måla, tapetsera, rensa och skapa lite mer luft. Hur fint skulle det inte kunna bli? Grundförutsättningarna saknas definitivt inte.

 

Så centralt, men ändå med en mysig egen liten trädgård. Väcker habegär…

Nu är det ju inte alls aktuellt för oss att flytta tillbaka till Göteborg (eller någon annanstans för den delen heller), – men vem vet? En dag kanske livet tar en ny vändning och det är dags att styra kosan till Götet igen. Får väl börja spara redan nu i sådana fall… 😉

Du hittar mer information via ESNY och samtliga bilder är lånade från dem.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar