Loppis och regn

Veckan som gick var intensiv på både bra och mindre bra sätt. En av dagarna hade vi en medtagen kille här hemma. Enzo var hos veterinären för vaccinering och ”besiktning” av höfter och armbåge. Det var lite tufft att ha varit nedsövd, så efter det hände inte särskilt mycket för hans del. Och inte för min del heller, som ville ha lite koll på honom. Som tur är var han snart sitt vanliga, busiga jag igen.

På ren impuls loppishandlade jag i veckan en konstspis billigt, som jag egentligen inte hade en bestämd plats för. Den hamnade nu i sovrummet, så får vi se om den blir kvar där. Mannen suckar lite, men är snäll och säger inte så mycket…

Fåtöljen fick istället flytta ut till allrummet och det blev en ljus och bra plats att sitta på. Fåtöljen används redan nu mer än tidigare.

Jag gjorde ett rejält ryck och storstädade hela huset innan helgen. Vi skulle ha goda vänner på middag på lördagskvällen så jag hade handlat och förberett det mesta. Oj, så skönt det är att hålla fredag och veta att bara en massa skoj väntar. Under hela lördagen var det nämligen inredningsutflykt och loppis på agendan. Enkla Ting hade sin stora inredningsloppis, så vi trotsade vädret och begav oss dit. Tyvärr var väl loppisen i sig en besvikelse. Skulle nog hellre kalla det lagerresning med rätt saftiga priser och en hel del trasiga saker. Till sist blev det ända ett par krukor och en sittkudde. Men vi gjorde förstås även ett besök i den fina butiken och här hittar man alltid något som är svårt att motstå.

Den här gången  köpte jag en… till kruka! Inte så förvånande, eftersom jag alltid varit svag för vackra krukor.

Trots att vi har gott om plats och många fönster att fylla, börjar det kännas som att det räcker för ett tag. Så nu får jag istället se över växterna inomhus. När hösten kommer brukar jag plantera om de som växt till sig under året och duscha av alla växter. Något nytt fräscht brukar också behövas efter sommaren. Och lite höstfint i krukor utomhus förstås.

Det känns att hösten på allvar kommit för att stanna. Dags att kura inomhus och tända ljus, laga varma grytor och mysa. Ha en riktigt fin vecka!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar