Snabb växling från sommar till höst

I mitt senaste inlägg skrev jag att jag ville få in lite mer höstkänsla i sovrummet. Nu när kvällarna är mörka tycker jag att det är mysigt att få en mer murrig och ombonad känsla i sovrummet. Ute däremot får solen gärna skina och luften fortfarande kännas sommarvarm. Har bara lite svårt för det somriga inomhus när sommaren lider mot sitt slut. Samma sak gäller julen (som jag verkligen älskar och ser fram emot). Men jag pyntar inte hemmet med en massa rött och tomtar överallt, utan föredrar en mer naturlig färgskala kompletterat med guld eller silver. Så snart julhelgen tar slut börjar jag däremot plocka undan. Och efter nyår, – ja då är det definitivt över för min del. Allt ska bort!

Tillbaka till sommaren och hösten. Ett av de enklaste sätten att förändra stämningen och hela uttrycket i ett rum är genom textilier. Och just i sovrummet har vi ju en hel del. Jag har några olika uppsättningar överkast som jag brukar variera inredningen med. Den här sommaren använde jag ett riktigt ljust, lite romantiskt överkast för att få in så mycket ljus som möjligt. Vi har en ganska mörk tapet, vilket inte gör så mycket eftersom vi har så många vita snedtak, känslan blir ganska ljus året om ändå. Men tapeten tillsammans med en stor mörk matta under sängen, ger inte direkt en somrig känsla. Tillsammans med några kuddar i härligt mönster blev känslan ändå somrig.

Nu gjorde jag bara så att jag bytte till ett tunt mörkgrått linneöverkast och andra kuddar. De marinblå sammetskuddarna fick vara kvar, men jag kompletterade med några mörka linnekuddar och två stora mönstrade kuddar från Day Home. Bäddade först rent med ett blåsvart linnebäddset från Ellos. Har några linnebäddset i olika nyanser, så jag blandar gärna örngotten, eftersom man oftast bara har två av varje. Tyvärr har vi en riktigt grådaskig dag idag, så det var svårt att få till bilderna utan bra dagsljus.

När Skånskan var hemma hos oss och gjorde ett inredningsreportage var reportern översvallande över det stora sovrummet och det hon kallade ”hotellsängen”. Men faktum är att det ger en generös, lyxig känsla med mycket textilier och kuddar. Och många kuddar ska det vara!

Har man gardiner i sovrummet är det förstås också ett bra sätt att variera sig efter årstid. Ljusare, skirare på sommaren och mörkare, eller stormönstrade på hösten och vintern. Istället för att köpa nytt ofta, prova också att byta plats på kuddar och gardiner mellan olika rum. Helt plötsligt blir känslan en helt annan.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar