Sommarmånaden juli

Med lite vemod i hjärtat har vi gått in i augusti. Vanligtvis brukar det kännas ganska skönt med sensommar. Man börjar långsamt ställa in sig på mörkare kvällar, tänder ljus och ser fram emot de sista grillkvällarna utomhus och årets kräftskiva.

I år känner jag mig däremot lite snuvad på sommaren, och det är jag nog inte ensam om… Särskilt här i Skåne verkar det som om sommaren glömde bort oss. Kyliga dagar, moln och mycket regn. Vi som brukar ha helt fantastiska somrar! Nåja, försöker fokusera på det positiva. Väldigt glad för att vi för första gången på många år ända hade bokat en resa till Medelhavet. I övrigt har vi försökt ta tillvara på de fina dagarna som varit. Ätit lunch ute, badat och njutit av solens strålar de få gånger de värmt oss.

Vi har också hunnit med några dagar uppe hos mamma ute i Västerbotten. Tyvärr var vädret lika illa där, men sista dagen trotsade Alma och jag kylan och åkte ned till sjön för ett snabbt dopp. Härligt att vara helt ensamma där, även om det kändes ända in i skelettet!

Å andra sidan har sommaren mestadels inneburit riktigt bra väder för alla våra utomhusprojekt. Vi har kunnat ägna många timmar åt att gräva, anlägga och plantera i trädgården utan att varken smälta bort eller ha dåligt samvete för att man bara borde göra ingenting.

Och många timmar har det blivit. Gissar på minst 300 bara för mig sedan april-maj när vi drog igång. Då kan man ju tycka att det borde skett underverk, men riktigt så är det inte. Det tar vansinnigt lång tid när man gör all grävning för hand och på en stor tomt blir resultatet inte riktigt lika synligt som i en liten trädgård. På vissa platser är ändå förändringen total, så vi ska ge oss en klapp på axeln och vara väldigt nöjda. Och njuta av tanken på att det mesta vi gjort är förbättringar som vi inte behöver lägga tid på framöver. Ser redan fram emot nästa vår!

Tyvärr är vi alltid så ivriga att komma igång, så vi glömmer oftast bort att dokumentera hur illa det såg ut före. Men hittade en bild av ”trädgårdslandet” som jag tidigare visat, där vi bara hunnit gräva ut en del. Och visst har det blivit skillnad…

På baksidan av huset har jag de senaste dagarna slitit med att göra rabattkanter längs hela långsidan. Ganska kul faktiskt och är stolt över resultatet, även om det ännu saknas några sista stenar som måste kapas. Har grävt ur också dessa rabatter, flyttat växter och börjat nyplantera. Ska visa fler bilder så snart jag hunnit klart.

Idag skulle jag egentligen grävt och förberett för dränering på innergården. Sedan ska sista rabatten på innergården formas. Men ute strilar regnet ned och efter en lång promenad med Enzo känns det ganska gott att sitta vid datorn ombytt till torra kläder. Får hoppas på bättre väder imorgon.

Ha det fint!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar