Danska designnyheter

För att spinna vidare på mitt förra inlägg med höstens nyheter, tänkte jag också visa er ett smakprov från två andra favoritmärken. Det är danska TineK och Day Home som nyligen släppt bilderna på sina höst- och vinterkollektioner.

Tine K har släppt en hel katalog med fina bilder som du kan titta i här. Ljusare färgskala än exempelvis IKEAS bilder, men de mörka färgerna finns även här i katalogen. Mer puderrrosa och grönt, mönster och naturkänsla. Fungerar lika fint redan nu.

Om IKEA hade en väldigt mörkgrön känsla i sina höstbilder, låter Day Home alla fonder vara mörkt blå. Sobert och elegant, även om jag tycker de kunde varierat sig lite mer. Men de brända terrakottafärgerna gör sig supersnyggt mot blått. Funderar på om jag kanske skulle addera något sådant i mitt sovrum. Bilderna hittade jag via Residence.

Härligt ögongodis att inspireras av en kylig fredag som denna. Men vart tog sommarvärmen egentligen vägen? Känner ni som jag, att den där semesterkänslan inte riktigt infinner sig och barnen börjar klättra på väggarna? Ställ om från strandläge och ställ istället in er på att göra andra saker. Här är några förslag:

-Baka något smarrigt tillsammans! Låt barnen vara med och leta recept och gör det till ett gemensamt uppdrag att testa något helt nytt. Strunt samma om det tar två timmar att baka och dekorera, låt det bli ett kreativt projekt. Bjud in barn och vuxna till en fredagsfika.

-Leta fram ett klassiskt spel! Alltså inte på datorn, på paddan eller ett TV-spel… Våra barn kan vara lite skeptiska eftersom det är så enkelt att välja de andra alternativen, men när vi väl sätter igång tycker alla det är lika kul. Monopol, Pictionary eller några av alla roliga frågespel kanske?

-Måla ett riktigt konstverk! Leta fram alla färgburkar och målardukar som brukar finnas i gömmorna bland barnens pysselgrejor. Annars kan man köpa billiga små ramar på IKEA och måla på vanligt papper. Hålla till på en stor vaxduk och låt fantasin flöda.

-Trotsa väder och vind och bjud in till en familjekamp på gräsmattan eller i en park! Kubb, brännboll eller fotboll spelar ingen roll. Allt blir så mycket roligare när barn och vuxna spelar tillsammans.

Ha en riktigt härlig helg, oavsett väder!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar