Veckan som gått

Förutom lite jobb den här första semesterveckan hemma, har vi spenderat mest tid hemma och i trädgården. Vår innergård är nu nästan klar. Idag kommer förhoppningsvis trädgårdslandet att bli färdigt, saknas bara lite plattsättning i ena hörnet. Jippi! Gruset är fortfarande alldeles dammigt, men med lite regn kommer de fina skiftningarna i stenarna fram bättre. Känns så skönt att alla timmars arbete med grävning och rensning är över. Det har blivit ett antal vändor med släp till tippen, gått åt många meter markduk och jag vet inte hur många skottkärror vi fyllt med grus och dragit runt på. Vi hann ändå så en hel del i år, bland annat potatis, morot, rödbeta, örter, tomat och gurka. Ska nu så lite snabbväxande sallad, sedan får det räcka för i år. Nästa år kan vi bara fokusera på själva odlingen.

I de stora rabatterna på innergården frodas nu alla perenner. Fortfarande lite vilt, men det är underbart med alla rosor som blommar. Nu behöver det vissna klippas ned.

I portalen håller den vita klätterrosen på att blomma ut, men hortensiorna är på väg att börja slå ut och de är minst lika fina. De gör att jag kan ha stora buketter inomhus hela sommaren. Och ge bort till vänner. Och ändå kunna njuta av dem utomhus…

I orangeriet funderar jag fortfarande på hur jag ska inreda. När vi flyttade in satte jag upp en liten hylla på väggen på en befintlig krok. Där har den fått hänga kvar och så mycket annat har inte hänt, trots att vi nu är inne på andra sommaren. Får klura lite till innan jag bestämmer mig och det ska borras i putsen. Svårt bara när det är för varmt för att ha växter här inne. Det behövs något som ger en ombonad känsla. Det enda som överlever är vinrankan som är nedgrävd i en hörna. Den är finare den här sommaren och verkar må riktigt bra. Några druvor verkar vi också få.

Vi har nu äntligen påbörjat arbetet även på vår baksida. Vårt eländiga pooldäck får lite konstgjord andning i år när de mest murkna brädorna byts ut mot nya. Inte så snyggt med ett lapptäcke, men åtminstone säkert för alla badsugna. Tyvärr måste hela däcket göras om, men det får bli nästa års stora projekt. Svårt att välja material i förhållande till livslängd, underhållsarbete, miljöhänsyn och inte minst kostnad. Eftersom däcket är över 100 kvadrat blir det ett ganska stort beslut.

Vi har åtminstone kunnat sitta här bak och äta lunch, grilla i vårt lilla utekök och njuta av solen, trots att sommarvärmen inte riktigt infunnit sig. Förhoppningsvis vänder det snart.

Häromdagen tog vi en dag ”off site”. Vi packade in barnen och Enzo i bilen och styrde norrut. Enzo fick stanna hos farfar på vårt första stopp, medan vi andra sedan fortsatte till Höganäs för en lyxig lunch och en runda minigolf med farmor i hamnen.

Höganäs är verkligen mysigt på sommaren. Här finns många trevliga utflyktsmål, och shopping förstås på alla outlets. Men denna gång hoppade vi över shoppingen och umgicks bara.

Igår eftermiddag tog vi en liten promenad längs havet här nere i Klagshamn. Enzo badade och njöt av alla spännande lukter längs stigen till småbåtshamnen. Vi skyndade oss sedan hem för att göra oss klara för en middag med goda vänner.

Känner mig trött i kroppen idag efter en vecka med kroppsarbete, flera långa middagar, mycket vin och sena kvällar… Men det får det vara värt när det är sommarledigt. Nästa vecka blir det lugnare.

Idag fortsätter vi arbetet i trädgården, så bäst att jag sätter fart.

Ha en fin söndag!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar