Packar

Svensk midsommar med lite kyligt väder och regn… Varför är det mer regel än undantag? Men vad gör väl det om man ställer in sig på att anpassa sig efter vädret och istället fokuserar på sällskapet och den goda maten. Här hade vi sillunch igår. Förutom sillen blev det favoriten gubbröra och den fantastiskt goda midsommarpizzan jag tipsade om. Prova den, även om midsommar är förbi. Som snittar till fördrinken eller bara lite kvällsmys. Alla älskade den!

Hann också med en kort shoppingtur igår. Lyckades få tag på den nästan slutsålda Emma von Brömsen-duken på rean på Hemtex. Har sneglat på den under våren, älskar hennes mönster. Den påminner om tapeten ”Dancing cranes” som vi har i min favoritfärg blått i arbetsrummet. Nu var duken dessutom på rea, så det blev ett fynd på midsommarafton.

På kvällen grillade vi oxfilé som vi åt tillsammans med en superfräsch sallad med rostad färskpotatis och vitlök. Till det en yoghurtcreme med basilika och parmesan. Supergott! Till efterrätt gjorde vi portionspavlova med mörk choklad, pistage och jordgubbar. Kan också rekommenderas, receptet från Linneas skafferi hittar du här.

Foto lånat från Linneas skafferi, se länk ovan.

Nu är det dags att packa och fylla resväskorna. I eftermiddag åker vi till Mallorca! Känns skönt att veta att huset är bebott av min syster med familj och att Enzo kommer ha det jättebra. Första gången vi lämnar honom. Tror vi kommer sakna honom mycket mer än han kommer sakna oss…

Här blir inte så många inlägg den kommande veckan, men ska posta mer på Instagram och Facebook istället. Följ mig gärna på @backafors och på Facebook.

Ha en fortsatt fin helg!

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar