Morgon i trädgården

Tänk, imorgon är det midsommarafton! Den enda nackdelen med juni är att den går alldeles för fort… Mycket aktiviteter med barnen, förberedelser hemma inför semestern och så plötsligt närmar vi oss slutet. Men just nu är det verkligen som grönast och finast utomhus. Tog en runda i trädgården nu på morgonen. Lite stressad över att det ska bli regn varenda dag framöver, har en hel del kvar att göra innan vi åker till Mallorca. Men än så länge är det sol och dis, så kanske har vi tur ett tag till.

Under vår morgonrunda i trädgården inspekterade Enzo den nya stora rabatten som äntligen har blivit rensad från allt ogräs. Men nyplanteringarna tar sig bra, trots att Enzo ibland livet runt i den. Det är bara på några ställen det går långsamt och där frodas allt ogräs i den nya jorden. Idag ska jag fortsätta rensa ogräs. Men först ska andra halvan av huset städas, vi ska hämta de nya passen inne i stan, handla inför midsommar och min systerdotter, barnens ”storkusin”, ska hämtas på flygplatsen. Fullt upp in i det sista!

Igår kväll var jag ute vid halv tio och klippte gräsmattan. Lite sent kanske, men var rädd för att inte kunna göra det om det nu blir regn hela midsommarhelgen. Då är det skönt att bo på landet med grannar på avstånd, så att man inte stör. Flädern är i full blom och sent igår kväll gjorde jag också en andra dubbelsats flädersaft.

Vår buske som jag inte kunnat namnet på, men nu fått veta heter Paradisbuske (vilket fint namn!) har blommat som tokig i år. Snart har den blommat ut, så jag väntar med att ansa den.

Rosorna blommar också fantastiskt i år. Igår kväll fick vi göra en nödlösning och binda upp hela rosportalen mot muren eftersom allt höll på att ge efter. Tyckte ändå att vi klippte ned rosorna minst lika hårt som förra våren. Kanske ett bra rosår? Vi har många olika sorter och eftersom vi aldrig tidigare haft rosor, är jag dålig på namnen. Men det måste finnas minst ett tiotal olika, från vita till mörkt röda. Och så den där favoriten jag visade häromdagen, med färger som påminner om en italiensk sorbetglass.

Imorgon kommer vi fira midsommar hemma, tillsammans med syster och (nästan hela) hennes familj. Det blir mysigt, med fokus på god mat och dryck. Får väl packa lite också, eftersom vi åker redan på lördag. På tal om mat, så hittade jag ett recept på Midsommarpizza med bland annat ansjovis, färskpotatis och creme fraîche. Fint att skära upp som komplement till den traditionella sillunchen. Eller varför inte på midsommarbuffén? Ska testa det imorgon. Receptet hittar du på bloggen Fridas Food. Även fotot är hennes.

Ha en fin dag!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar