Sommar och semester

Kolla in vår praktfulla ros. Den blommar just nu i vår rosenrabatt och har så annorlunda och härliga färgnyanser. Jag har ingen aning om vad den heter, men den är gigantisk och väldigt vacker, tycker jag.

Just nu har jag lite svårt att koncentrera mig på inomhusmiljöer och inredning som inte är utomhus. Längtar så efter lediga sommardagar, bad och lata grillkvällar. Igår kväll hade vi en sådan där magisk sommarkväll när brisen känns ljummen och man bara andas in doften av sommar. Schersminerna är i full blom och doftar fantastiskt, fåglarna verkar helt euforiska och jag bara njuter… Min favorittid på året är nog just juni. Sommaren är här, men också väldigt mycket framför oss.

Under vår kvällspromenad var jag bara tvungen att några bilder. Kanske lite tjatigt, men jag älskar verkligen naturen runt om oss. Utsikten över åkrarna, Öresundsbron i bakgrunden och havet en kort promenad bort. Jag blir nog aldrig mätt på de här vyerna, hoppas jag.

Det var också just den här vyn som blev helt avgörande för valet att köpa Bäckafors. Första gången vi tittade på gården var vi lite besvikna över att den var mer eftersatt än bilderna visade. Att det var så stort, egentligen för stort, så vi var lite vilse under rundvandringen. Andra gången var förväntningarna betydligt mer nedskruvade och vi visste att vi kunde greja det, om nu inte skicket skulle visa sig värre än vi trodde. När vi tittat en stund stod jag på gårdsplanen och tittade ut över åkrarna. Och just då kom en stark känsla att här vill jag leva. Jag har förut skrivit att det här är en sådan där plats där själen får ro. Det stämmer verkligen in för för mig. Som tur var kände min man samma sak. Här skulle vi bo. Och vad glada vi är för att det till sist blev så.

Livet på en gård på landet passar förstås inte alla, och tur är väl det. Några av min favoritbilder på pinterest kommer från betydligt mer urbana miljöer och moderna villaträdgårdar. Både i när och fjärran. Det finns så mycket fint! Kanske kan de ge lite inspiration till de härliga sommarmånaderna vi har framför oss?

Pinnad från IKEA USA

Pinnad från Skandiamäklarna

Pinnad från Bo Bedre

Pinnad från purplearea

Pinnad från HOOG design

Pinnad från lucieliving

Pinnad från Gravityhome

Du har väl upptäckt alla bildskatter på Pinterest? Kolla gärna in mitt konto backafors där jag samlar allt fint jag hittar!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar