Dagar som rusar iväg

Hej du blåsiga tisdag! Som vanligt hinner jag knappt inse att det är juni förrän vi nästan är halvvägs. Inser att vi bara har en helg kvar med trädgårdsarbete innan det är dags att fira midsommar och packa väskan inför Mallorca. Tills dess har vi massor att göra och det är dessutom skolavslutningar på fredag. Tänk att våra små godingar nu går ut ettan respektive fyran! På jobbfronten är det nu lite lugnare. Kommer vara stand by hela sommaren ifall någon ny kund hör av sig och vill ha inredningshjälp, men räknar med att det förmodligen kommer vara ganska lugnt i semestertider. Därför har jag nu börjat utöka mina trädgårdspass till minst 2-3 timmar om dagen. Ger lite mer andrum på helgerna, då vi också vill hinna med annat.

I helgen som var hade vi en trevlig lördagskväll med vänner på middag. När de cyklade hem i mörkret och husse följde med Enzo på kvällstoaletten, passade jag på att ta några snabba mobilbilder utomhus. Kom på att jag aldrig fotat vårt hus och orangeriet i mörker, men tyvärr blev det inte så bra med mobilkamera.

I söndags var det ett sent födelsedagskalas för Willem och hans kompis Simon. Laserdome i Malmö var bokat och det var fullt ös på den häftiga och lite läskiga banan. Det var ett svettigt gäng killar som sedan pustade ut med korv och bröd och massor av läsk. Lyckan var total när det var fri påfyllning i läskmaskinen! Kan lova att det blev en hel del häxblandningar när 15 åttaåringar fritt fick dra i spakarna…

 

Idag blev det ogräsrensning under ett par timmar under förmiddagen. Man kan milt sagt säga att det behövdes. Hoppas, hoppas att det mesta på innergården ska bli klart den här helgen. Vi har inget annat bokat, utan kommer fokusera och jobba undan så mycket som möjligt. Måste iväg till tippen med ett fullt släplass med ogräs och allt annat som jag dragit upp från trädgårdslandet och rabatterna. tror jag grävt upp minst 500 påskliljelökar! Det märks att det är en gammal trädgård som under många år fått breda ut sig och bli… ganska vildvuxen.

Tog sedan en sväng på baksidan. Behövde limma min fina buddha som tyvärr tappade foten förra sommaren. Han sitter under vårt lilla träd vid poolen och ger ett lugn bara man tittar honom.

Planterade en Afrikas blå lilja häromdagen. Tycker de är så ståtliga när de växer till sig och slår ut. Hoppas på att den här ska trivas och bli praktfull.

Olivträden behöver näring, de ser alla lite bleka ut. Både de små och de stora. Lägger till den uppgiften till min mentala att göra-lista.

Kompletterade med en liten buddha i förra veckan. Har fortfarande inte hittat den rätta platsen för honom, men kanske hittar jag den om jag hinner påbörja städningen av baksidan till helgen.

I övrigt är det en lite sorglig syn som möter mig när jag ser över trädgården på baksidan. Växtligheten har fått explodera fritt och det behöver klippas, beskäras och ansas lite överallt. Men jag blir glad när jag ser hur fin pionen är. Måste nog knipsa av lite och ta in i vas senare. Det gäller att fokusera på det positiva och inte bara det eländiga. Fungerar både för trädgårdsarbete och det mesta annat i livet…

Enzo är som vanligt med mig när jag jobbar i trädgården. Han älskar att vara ute den hunden! Han gör sina grejor när jag gör mina. Vanligtvis innebär det att han biter sönder ännu en kvast eller räfsa. Eller så stjäl han min ogräskorg och tömmer ut allt jag som jag samlat ihop. Alternativt gör han sin egen beskärning med tänderna. Gärna på det som är som friskast och godast, typ nyplanterade växter. Då och då kommer han upp till mig, slickar mig i ansiktet och vill mysa. Han är snart 10 månader och kan inte med ord beskriva hur mycket hela vår familj älskar honom. Trots allt jobb och trots allt han förstört. De senaste veckorna har han också börjat svara på varenda kommando och plötsligt kan han så mycket. En härlig känsla när man märker att allt slit med honom ger resultat. Glömmer nästan hur liten och totalt bångstyrig han var de första månaderna. Hur söt som helst, men nu känns det plötsligt som om vi pratar samma språk. Han förstår mig och jag förstår honom, en ömsesidig respekt. Nåväl, bortsett från hur vi ser på trädgårdsarbete kanske då.

Var tvungen att leta upp en gammal bild när jag insåg att jag fotat honom på nästan exakt samma plats idag. Han har vuxit till sig rejält, vår ”hundgris”!

Ha nu en fin fortsättning på tisdagen.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar