Fredagsfynd och en dag för eftertanke

Hej på dig denna fina fredag. Vill tipsa om två fina fynd jag gjorde igår.

Här hemma har vi ett stort matbord som är tåligt, praktiskt och av jättebra kvalitet. Däremot passar det inte riktigt in i stilen i vårt hus sedan vi flyttade, så jag har alltid en duk på bordet. Tyvärr fungerar det inte riktigt med vanliga dukar hemma hos oss. Så snart en måltid intagits, och då menar jag minsta lilla mellanmål, är duken fläckig av sylt, ketchup, köttfärssås, filmjölk… Ja av vad som helst, ni förstår vad jag menar. (Även rödvin, så kan inte bara skylla på barnen.) Vaxduk är ju därför barnfamiljernas stora räddning. De klassiska högglansiga är väl däremot inte de snyggaste dukarna. Numera finns en annan variant som ser ut som en linneduk och har en mattare yta med struktur. Samtidigt går de bra att skrubba av och de flesta fläckar går bra att få bort.  De kostar däremot tyvärr lite mer. Ett stenkast från där vi bor har vi turen att ha den gigantiska tygbutiken Stoff och Stil. Här har de bland annat just sådana här dukar i många nyanser och även mönstrade till ett jättebra pris. De har även webbshop för er som inte har en butik nära. För 119.90 kr per meter klipper de exakt den längd du behöver till bordet. Behöver inte sys, vilket förstås också är ett plus. Jag bytte ut min grå mot en ljusare linnefärgad duk inför sommaren.

Mitt andra fynd igår hittade jag av en slump. Bredvid tygbutiken finns Jysk, en butik jag sällan besöker. Här hittade jag en fin liten förvaringsburk i stänkmålad keramik. Priset? Bara 40 kr! Perfekt i badrummet för smycken eller på skrivbordet till småprylar.

Om du undrar över den spännande växten i krukan så, – ja, det är fejk… Lite skämskudde på den, men gav upp efter att inget jag försökt med klarar av läget. Solen från takfönstret i söderläge är helt enkelt för obarmhärtig för något annat.

Idag har Tommy och jag njutit av en långpromenad tillsammans med Enzo. Trevligt med sällskap. Rapsen har blommat ut, men nu lyser fälten istället röda av vallmon.

Vi jobbar båda hemifrån idag eftersom vi snart ska göra oss i ordning för att gå på en begravning. Ett långt och rikt liv som tyvärr kommit till ända. Tacksam ändå för att det inte blev ett utdraget smärtsamt slut. Så det blir en dag för eftertanke och vad passar då bättre än att sedan tillbringa kvällen med de närmaste och rå om varandra över ett riktigt fredagsmys? Vara tacksam över det, och framförallt dem, som vi har i våra liv.

Ta hand om er!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar