Solsken och regn

Hej mitt i långhelgen! Här njuter vi av lediga dagar. I fredags kväll åkte vi till Ilva och hämtade hem ett tungt reafynd. En skänk till hallen som jag tittat på redan när vi flyttade in i huset. Tyckte den var alldeles för dyr och hade egentligen bestämt mig för att köpa en gammal skänk på Blocket istället. Trots bevakning under lång tid har den rätta fortfarande inte dykt upp. När jag i veckan gjorde ett besök i butiken upptäckte jag att den skulle utgå och att de därför sålde demoexemplaret till mer än 70% rabatt. Så vi slog till och släpade hem den 90 kilo tunga pjäsen på två meter. Den rymmer en hel del småprylar och gör sig fint i hallen. Även om den är nyproducerad så är den åtminstone gjord av återvunnet trä. Passar fint in i stilen till vår gamla gård, tycker jag.

I helgen har det både blivit en hel del trädgårdsarbete och vila. Igår hade vi vänner på spontanmiddag så vi grillade och satt uppe till sent på natten och pratade. Söndagen har därför gått i ett lite långsammare tempo. Först en härlig sovmorgon. Ja, till och med Enzo var trött och sov länge. Sedan blev det lite fix ute och i garaget, men duggregnet har gjort att trädgården inte riktigt lockat idag. Sent i eftermiddag började det klarna så vi tog med oss Enzo för en liten promenad vid havet.

Strax därefter kom en rejäl skur så det blev en snabb hemfärd igen. Himlen verkligen öppnade sig, för att en liten stund senare spricka upp och ge oss en solig, fin kväll. För trädgårdens skull var det iallafall välbehövligt med allt regn. Och sommarregn är ganska mysiga när man kan kura inomhus. Nu blir det lite soffhäng och en lugn TV-kväll. Vilken lyx att söndagen är som en lördag, eller kanske till och med snarare som en fredag.

Ha en fortsatt fin helg!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar