Göteborg – några tips

Under helgen som var gjorde vi ett litet besök i vår gamla hemstad Göteborg. Alltid lika kul att komma tillbaka. Eftersom vädret var ljuvligt och vi mest var där för att koppla av och umgås på tu man hand, blev det inte så mycket shopping. Några ställen hann jag ända med att titta in i, självklart prioriterade jag då främst några inredningspärlor. Först ut var ett besök i den lilla butiken Balders Hage, som ligger på Södra Hamngatan nära Brunnsparken. Här finns lite smått och gått. Själv hittade jag några fina fönsterlampor som jag funderar på att skaffa till vardagsrummet.

Den klassiska räkmackan är nästan obligatorisk om man är i Götet. En modell större fick min man till lunch på Le Pain Francais på Avenyn för bara 149 pix! En jättefin bistro med goda luncher och fantastisk inredning.

Vi promenerade i timmar i det fina vädret och gick bland annat via Vasastan till mysiga Haga. Här finns en av mina favoritbutiker, Market 29, i korsningen av Haga Nygata och Husargatan. Jag hittar alltid så mycket fint där.

Via Järntorget och Kungshöjd var vi tvungna att ta en sväng förbi Artilleriet. Ingen vidare presentation är väl nödvändig och med risk för att vara tjatig (alla pratar ju om den butiken), så är den ju ändå lite av ett måste för alla inredningsintresserade. Om inte annat för att bara få inspiration och njuta av den härliga atmosfären. Granne med Artilleriet är både Norrgavel och Grandpa och ett stenkast därifrån ligger lilla Artilleriet Kitchen. Vi passade också på att ta ett vätskestopp på da Mateo som ligger bredvid. Islatten smakade perfekt i värmen.

På kvällen valde vi att avboka bordet på den tjusiga Guide Michelin-restaurangen och satte oss istället utomhus på italienska Nonna. Deras uteservering är som att flyttas direkt till en mysig italiensk bakgata. Här kunde vi sitta hela kvällen och njuta av värmen och prisvärd, vällagad mat i enorma portioner. Är det inte sommarvärme ute är restaurangen väldigt mysig också, men den här kvällen ville alla sitta ute. Häftigt var att toaletten var tapetserad ända upp i taket!

Har du vägarna förbi Göteborg kan jag varmt rekommendera att promenera rutten Vasastan, Haga, Linné och tillbaka genom Kungshöjd. I centrum är det mysigast i kvarteren runt Domkyrkan på Västra Hamngatan. Där finns bland annat Rum21:s fysiska butik. Bra shopping om du är ute efter kläder hittar du längs Vallgatan och Magasingatan.

Hejdå Göteborg, hoppas vi ses snart igen!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar