Vilken helg

Helgen som var blev något alldeles extra. Så lång, så varm och så mycket firande… Vi fick oss en rejäl dos semesterfeling och det kändes härligt att hela sommaren dessutom ligger framför oss. Bilden nedan är från vår rosportal mot sidan av tomten. Fixad framsida och helt ofixad baksida. 🙂

Det blev ett firande i dagarna tre. Torsdagen hemmavid med familjen och min syster och svåger. Flera av våra vänner överraskade genom att titta förbi med vin, blommor och spontanpicknic i trädgården med bubbel och snacks. Av oss blev Tommy uppvaktad med presenter och sin favoritmat. Massor av grillade skaldjur, oxfilé och… efterrätten orkade vi faktiskt inte ens med. Pajen med jordgubbar och rabarber har vi småätit av senare i helgen istället.

En av hans presenter vissa sig bli ett riktigt projekt, som tog bra mycket mer tid än vad som var planen. Den gamla trädgårdspumpen hade definitivt sett sina bästa dagar och efter att barnen lekt dunkgömme och Enzo dragit lite i den, gav den helt sonika efter och tippade omkull. Sönderrrostad och trasig var den inte direkt ett smycke i trädgården. Nu stoltserar till sist en ny trädgårdspump på samma plats. Inte bara dekorativ, utan också användbar för vattning efter diverse specialarbete på djup nivå. Nu återstår bara mer skrapning och sedan målning av sockeln.

Fredagen tillbringade vi, bara Tommy och jag, i Göteborg. Mer om det i morgondagens inlägg. När vi sedan åkte hem igen på lördagen stannade vi och köpte med oss lite charkuterier och rödingfiléer som vi grillade på kvällen. Mer champagne blev det förstås också för oss vuxna, medan barnen bjöds på Fantabubbel i glasen. Lördagen gav oss nästan Medelhavsvärme och ända in på kvällen var det alldeles ljummet på vår innergård.

Igår, på Mors dag, fick jag dessutom en ny vattenkanna härifrån. Precis en sådan som jag önskat mig! (Ja, kanske hade jag fått vara med och välja själv.) Invigde den (från pumpen naturligtvis) och genast var det så mycket roligare att vattna. 🙂

Helgen avslutades sedan med trädgårdsarbete, vi ligger lite efter med både land och ogräsrensning. Idag var det tillbaka till vardagen igen. Det varma vädret tog en paus, men jag började veckan med ett besök hos en ny jättetrevlig kund. Ett spännande inredningsjobb med deadline redan på onsdag. Kul!

Ha en riktigt fin måndagskväll.

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar