Mest inspirerande just nu

Man skulle kunna kalla internet vår tids nya fönstershopping. I vår stressade tillvaro är det många som väljer att sitta hemma i soffan och klicka runt, planera och drömma bland allt fint som finns. Man kan förstås inte köpa allt, men använd nätet även för att hitta inspiration kring färg, form och placering. Ofta kan du utgå från det du redan har. Genom att flytta runt och göra nya kombinationer kan du skapa miljöer som känns nya och fräscha, utan att det behöver kosta en förmögenhet. Kanske vill du addera någon detalj till det som du redan har. Här kommer iallafall några smakprov på det jag tycker är mest inspirerande just nu. Oavsett shopping eller enbart inspiration.

Såg nyss de senaste kampanjbilderna ”Explore summer” från Indiska. Älskar fåtöljen, den fina hängmattan och hela den somriga känslan som bilderna förmedlar.

Det är lite fascinerande det här med kampanjbilder. Vissa företag har verkligen förmågan att skapa attraktiva foton med uppbyggda miljöer som förmedlar en särskild känsla som man bara vill hoppa rakt in i. De har duktiga stylister och fotografer som verkligen gör så att produkterna kommer till sin rätt. Miljön de fotar i är inte heller så tokig.

Däremot är det inte alltid dessa företag jag i första hand väljer att handla hos. På samma sätt kan företag och butiker jag verkligen gillar, ha ganska tråkiga bilder. Bilder som inte alls på samma sätt förmedlar de rätta känslorna, trots att produkterna i sig är attraktiva.

Några andra, förutom Indiska, som är bra på det förstnämnda är H&M Home och Ellos. Hos H&M Home kan du nu kolla in ”Tropical touch”, ett eklektiskt tema som gör att jag genast vill bege mig till värmen kring Medelhavet. Eller varför inte Karibien?

Ellos är också jätteduktiga på att skapa den rätta känslan. Visst vill man shoppa det mesta som visas i bild?

Men håll hårt i plånboken nu. Tänk inspiration… 😉

 

Foton lånade från Indiska, H&M Home samt Ellos, se länkar.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar