Ännu en arbetshelg

Tänk vad fort tiden kan gå när man jobbar i trädgården nästan all vaken tid under helgen. Ändå är vi fortfarande kvar i och vid våra rabatter på innergården… Allt tar så mycket längre tid än man tror. Men Enzo är tålmodigt med oss hela dagarna. Han älskar att vara ute och jobba.

Den här våren gör vi en massa saker som vi inte behöva göra igen, åtminstone inte på ett bra tag. Och det känns skönt. Vi ramar in rabatterna med kantsten, gräver ur längs fasaden, sätter rabattkanter i stål och fyller på grus. Vi gräver upp växter och flyttar dem, planterar nytt, lägger markduk och grus. Skapar nya former. Vi målar också om muren längs med orangeriet. Allt som nu börjar bli grönt, blir så mycket grönare mot den vita muren i bakgrunden.

Vi anlägger dessutom ett helt nytt trädgårdsland, eller snarare tre… Ett för jordgubbarna, ett med potatis och ett tredje för morötter, sallad och rödbeta. Och på detta har vi det vanliga underhållet av växthus och trädgård med vårrensning och jordförbättring. Kanske inte så konstigt att det tar sin tid?

Under lördagen arbetade vi sent i det fina vårvädret och det blev kväll innan vi avslutade och tände grillen. På den la vi rödingfiléer med rivet citronskal, färsk dill och honung. Jättegott…! Kvällen var nästan försomrigt varm och solnedgången som vanligt hänförande. Älskar kontrasten av vår lantliga utsikt mot den upplysta Öresundsbrons ständiga trafik. Påminner oss om närheten till resten av världen i den alldeles stilla kvällen.

Men nu laddar jag för en ny vecka. Känns nästan som avkoppling att inte jobba fysiskt hela dagarna. Ha nu en härlig måndag!

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar