Gotlandsdröm – eller något för den händige

Ibland får jag ett ryck och börjar kolla efter små torp eller gamla hus på Gotland, Öland eller Österlen. Det måste vara min romantiska sida, född i fiskarnas tecken som jag är, som talar till mig. Inbillar mig att jag har tiden, pengarna och energin att ta mig an ett sådant här projekt. Min man gillar också idén, förmodligen för att han gillar renoveringsprojektet i sig. Något som är aningen mer än ett litet torp är den här gården jag hittade till salu på södra Gotland.

Det var väl okej att drömma så länge vi bodde i lägenhet. Eller i vårt förra nybyggda hus med enkelt underhåll. Ett tag tänkte vi då att vi kanske skulle bo kvar och istället ha ett torp någonstans. Men så hittade vi Bäckafors och den här gården tillåter verkligen inte att helger och semestrar tillägnas ett annat hus. Varken tidsmässigt eller ekonomiskt, om man säger så. Sedan gillar vi ju egentligen att vara hemma. Så vi resonerade så att vi numera både har vårt vardagshem och semesterhus i ett här hemma.

Men ibland, särskilt före och efter sommaren, händer det fortfarande att jag söker efter det där charmiga semesterboendet. Där vi har det lite bohemiskt och enkelt. Vi tar ett morgondopp i havet varje morgon, barnen äter jordgubbar direkt från landet och hela den svenska sommaren breder ut sig i all sin prakt. Vi har plats för övernattande gäster och semestern är lika lång som sommarloven kändes när vi var barn.

Drömma ska man alltid. Det tror jag är bra för kreativiteten. Sedan är det ganska skönt att stänga ned datorn och gå ut och rensa lite i rabatterna här hemma. Och planera vilka växter vi ska handla och plantera till helgen. Landa i verkligheten och inse att vi har det väldigt bra som vi har det.

Men skulle det nån gång trilla ned en massa miljoner från himlen är det kanske så att jag slår till.

Samtliga foton från Bertwig Fastighetsförmedling.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar