Utomhussäsongen är igång

Syftar förstås inte på fotboll nu, utan på det härliga utelivet som vi nordbor längtar efter varje vår. Tillsammans med julen är det väl också den tid på året som vi har flest förväntningar på? Förväntningar om att allt ska bli sådär perfekt. Försöker skruva ned dem mentalt och tänka att det kommer förstås även regna och vara kallt. Vi kommer inte hinna med allt vi vill göra hemma. Barnen kommer tjata om att sitta inne och spela och sommaren kommer rusa förbi alldeles för fort.

Men banne mig ska jag framförallt njuta massor! Vi kommer få många härliga stunder tillsammans. Jag ska bada oavsett väder, åka till stranden, smaka våra egenodlade potatisar och tomater och sitta ute sent i långa samtal med goda vänner. Jag ska njuta av de där magiska stunderna som jag vet kommer att dyka upp.

Foto: Pinterest

Ibland kan det vara något så enkelt som att gå ut barfota i det daggvåta gräset en tidig morgon och sätta sig med en kaffekopp på trappan. Höra ljudet av fåglar och surrande humlor. Känna de speciella dofterna av sommar. Ljudet av gräsklipparen eller doften när någon grillar i sommarkvällen. Packa en flaska kyld champagne i cykelkorgen och cykla iväg med familjen till en middag hos goda vänner. Ta på sig något somrigt och blommigt. Få sitta ute och bara betrakta den där makalöst vackra solnedgången. Njuta av ledighet och att få tillbringa mer tid med dem man älskar. Alla dessa små ögonblick, ta tillvara på dem.

Foto: Pinterest

Även om vi inte planerar några större inköp i sommar, blir man otroligt sugen på allt fint som dyker upp i butikerna just nu. Både nyheter och gamla kära klassiker. Danska Cane-Line gör supersnygga utemöbler med en kvalitet som håller i många år. Tyvärr är prislappen därefter. Men visst kan man drömma om nya loungemöbler i serien Moment eller den superhäftiga gungfåtöljen Parc.

Foto: Cane-Line, se länk

Ofta är prislapparna ganska hisnande på just utemöbler, men kvaliteten gör att det blir det en investering för många år framåt. En riktig klassiker är ju också Grythyttans möbelserie som heter just Klassiker. Finns i olika träslag och i vitt, och med både rektangulärt eller runt bord. Otroligt skön sittmöbel i funkisstil för måltiderna ute. Som tur är hittar man mycket fint även hos de billigare kedjorna. Det finns flera snarlika varianter av Klassikerserien hos exempelvis Rusta, eller som den här nedan från Mio.

Foto: Grythyttan samt Mio, se länkar

Ilva har ett stort sortiment med utemöbler och de har ofta rabatter som det är värt att vänta in. Hittade den här härliga dagbädden som vore perfekt i vårt orangeri tillsammans med en bra bok.

Loungeserien Bellevue är fin för kvällsmingel med vänner.

Foto Ilva, se länk.

Ja, det blev en salig blandning av olika stilar för utelivet. Vilken gillar du bäst? Det är roligt att inreda utomhus även om det varje höst måste packas ihop igen och stuvas undan i väntan på nästa säsong. Och att längta och spara ihop till det där speciella som man länge velat ha. Sedan kan man mixa det med något billigare. Och det billigaste knepet av alla. Använd det du redan har, men testa att flytta det till en ny plats. Eller gör nya kombinationer av kuddar, lyktor, krukor och möbler. På måndag kommer jag skriva mer just om hur man kan inreda sina uteplatser och vad som kan vara bra att tänka på.

Njut av att planera livet utomhus och ha en riktigt trevlig helg!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar