Sovrumsdrömmar

Hej torsdag! Den här veckan känns verkligen kort. Tyckte precis den börjat när det redan snart är helg. Inte så dumt faktiskt, även om tiden är lite knapp för allt jag borde hinna med just nu.

När våren kommer blir jag alltid lite sugen på att göra om hemma och få in lite fräscha textilier. Ja, jag är väl alltid lite sugen på att göra om lite överallt hemma, men får stränga förhållningsregler från T att det nu är utesäsong och våra inneprojekt får vänta till hösten. Hm… Något ska man väl kunna smyga in under regniga dagar?

I vilket fall snöade jag in på bäddtextilier. Det är en härlig känsla att bädda rent med alldeles nya sängkläder, tycker jag. Just nu längtar jag efter våriga färger och fräscha mönster. Hos Hemtex finns bäddtextil  i min favoritfärg blått av en av mina svenska favoritdesigners Emma von Brömssen. Har redan hennes tapet ”Dancing Cranes” och i samarbete med Hemtex skapade hon det här superfina bäddsetet med matchande kuddar.

Hos Ellos hittade jag ett annat fräscht blått set i vintagetvättat franskt lin. Bara beskrivningen gör ju att man direkt vill bädda och låtsas att man befinner sig i en medeltidsby i Provence…

Sköna vårkänslor ger även det här härliga sovrummet med bäddset från Ellos. Älskar färgkombinationerna med väggen.

På tal om linnelakan så har IKEA just släppt en nyhet, Puderviva, som finns i tre olika färgställningar.

Detta just som trendspanare menar att linne är på väg ut och att vi nu ska bädda i finaste bomull. Men vad gör väl det? Det är ju knappast så att vi gör oss av med de textilier vi har för att trenderna växlar. Så även ur ett hållbarhetsperspektiv bäddar vi med det vi har och tycker om. Även om vi kanske skulle behöva ett bäddset till. Bara ett för att fira att det nu är vår.

Foton: Hemtex, Ellos och IKEA

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar