Påskfint pyssel

Så blev det mars månads sista dag och jag välkomnar den efterlängtade vårmånaden april! Kom precis in från en promenad med Enzo och både han och jag njöt av de ljumma vindarna och fåglarnas euforiska kvittrande. Snart har vi dessutom påsken och en längre ledighet att se fram emot. Tjoho! Här kommer vi vara lediga och stanna hemma. Vi kommer få efterlängtat besök av min familj, så det ska bli mysigt.

I april är det dessutom som mest hektiskt att rensa, bygga, klippa och fixa ute på tomten. Förra året vid den här tiden hade vi byggnadsställningar runt hela huset eftersom vår stora takrenovering drog igång. Det höll på ända in i augusti, så det blev tyvärr inte så mycket kärlek till trädgården. Tycker nog ändå att vi hyfsat kommit ikapp med det eftersatta underhållet. I år ska vi hålla efter och göra en del nya rabatter och ett stort trädgårdsland. Ska bli spännande!

På tal om påsk så har jag letat upp några fina påskpyssel inför den stundande högtiden. De är dessutom inte så krångliga eller svåra att göra om man, som jag, är lite otålig. Är själv inte så förtjust i varken plastägg eller färgglada påskfjädrar, men har hittat några fina alternativ. Läste förresten att man med hänsyn till djuren bör undvika att köpa de färgade fjädrarna. Ofta kommer de som slaktavfall från kalkonindustrin i USA eller Kina, där de plockar fjädrarna från levande djur. Bara en sådan sak motiverar starkt till att göra sitt eget pynt. Ett perfekt fjäderalternativ hittade jag hos pysseldrottningen Helena Lyth. Enkelt att göra och så mycket snyggare.

Bilden är lånad från Helenas blogg. Hon har använt olika fina tapetbitar, men det går förstås också bra med vanligt mönstrat papper. Här bjuder hon dessutom på mallen till löven. Bara att printa, rita av och klippa ut! Tack för den Helena.

Gillar man ändå fjädrar och som jag, naturliga färger, finns det fejkfjädrar i hobbybutiken. Tycker att de här naturliga äggen med fjädrar som bara penslats på med lim är alldeles underbara. Idén och bilden kommer från Elisabeth från Canada, som har bloggen frugalmomeh.com.

Hittade ett annat tips på bloggen Alice and Lois. Fantastisk fina indigoblå ägg kan man enkelt göra av att droppa vanligt blått nagellack i en plastbytta med ljummet vatten.  Plasthandskar på händerna för doppningen av äggen rekommenderas starkt. Har du någon annan favoritfärg så går det förstås bra med vilket nagellack som helst.

I Expressens bilaga Leva & Bo fann jag beskrivningen av hur man gör små söta ägg av lera. Fotot är taget av Sebastian Broberg. Hobbylera som torkar på ett dygn och färg hittar du bland annat på Panduro. Här är det bara att välja sin egen favoritfärg på äggen oavsett om du är minimalist eller älskar pasteller. Är du riktigt vågad målar du mönster på de små äggen. Tycker det är så fint med det naturliga snöret. Ett tips är att använda till exempel körsbärskvistar eller ormhassel (så kallat trollhassel) i vasen. Använd det du har tillgång till i trädgården eller fråga någon vän som har mycket istället för att köpa buntar med björkris i butiken.

Efter att ha hittat alla de här bra tipsen känna jag att det får nog bli lite påskpyssel med barnen i april!

Nu måste jag börja packa ihop inför kvällen. Barn och hund ska till goda (och tålmodiga) vänner, medan T och jag åker till Köpenhamn för middag och övernattning. Önskar dig en riktigt fin helg!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar