Helgen som varit

Vilket underbart väder vi haft i helgen. Tre soliga och våriga dagar, men idag är det gråkallt och dimman lättade först efter lunch. Det blev uteliv nästan alla dygnets vakna timmar.

Så ett uppehåll på bloggen under hela helgen för att jag inte varit inomhus mer än korta stunder. Redan i fredags satte vi igång med ”utomhussäsongen” på allvar. T hade tagit ledigt och vi skulle röja, rensa och bygga staket. Som alltid tar själva planerandet och inköpen längre tid än man tror, så först efter lunch i fredags var var vi redo att sätta igång. Då hade vi visserligen hunnit riva det gamla staketet (det som var kvar av det) och köra en vända till återvinningsstationen också. Det är ju alltid roligare att bygga upp än att riva ned, men övertalade honom att vi måste få undan allt skräp innan vi sätter igång. Vi ”ärvde” tyvärr en gigantisk vall av grenar, gamla löv och en del annat bråte bakom vårt hus från de förra ägarna. Syns ju inte från framsidan, men något vi stört oss på och bit för bit börjat arbeta bort under förra året. Men nu skulle allt bort! Först på söndag vid lunch var vi klara, men jösses så skönt att ha det gjort. Kan lova att vi sovit gott, även om kroppen värker efter alla tunga och ovana lyft. Så i nuläget har vi det snyggt och prydligt på baksidan. Staketet då? Än så länge bara tre stolpar på plats, men det kommer!

Tidigare i vår satte jag en massa fröer till vårt växthus och blivande trädgårdsland. I helgen fick jag lite panik eftersom jag glömt bort alla skott under några dagar. De slokade rejält där de rangliga stått i sina drivlådor med gassande sol på fönsterbrädan. Fick därför också skynda mig att plantera om dem i lite större krukor, så hoppas jag att de överlever. Redan nu ser de mycket piggare ut, så förhoppningsvis blir det mycket tomater, chili och annat smått och gott av dem till sommaren.

Tog fram våra däckstolar och unnade oss kaffe i solen. Så härligt att känna värmen i ansiktet och vila de ömmande musklerna en liten stund. Hade ju inte tid att lämna hemmet under helgen, så först idag kom jag iväg och köpte på mig lite penséer och annat till trädgården. Idag ska de planteras, helst innan någon nyfiken hinner bita loss alla blommor.

Vi fick njuta av helt fantastiska solnedgångar efter det fina vädret, måste bara avsluta med ett par foton på det. Från purpur till ett eldhav innan solen snabbt sa godnatt. Hoppas du snart kommer tillbaka härliga sol!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar