Solen, hyllan och lite annat

Idag skiner solens strålar in genom våra fönster. Bara det gör att det känns som en bra dag redan från start. De senaste inläggen har haft många Pinterest-bilder. Jag är tyvärr ingen duktig fotograf, men ska ändå försöka bjuda på lite fler egna bilder idag.

Älskar hur ljuset flödar in i huset. Den här vintern har vi varken haft möjlighet att njuta av vintersol i skidbacken eller värmande sol på sydliga breddgrader. Efter alla gråa dagar vi haft i Skåne den här vintern gäller det att passa på.

Köpte häromveckan en liten hylla från Mio till mitt kontor. I helgen kom den så äntligen upp på väggen. Mer en dekoration än en praktisk möbel, men har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra med förvaringen på kontoret. Tänkte från början bygga en väggfast förvaring med IKEAs kökssystem och Askersund lucka. Men kanske kan jag istället flytta upp våra bänkar från vardagsrummet? Där har vi tre likadana Hemnes-bänkar som jag målat med grå kalkfärg och satt nya mässingknoppar på. Ett billigt DIY-projekt för att förändra enkla IKEA-möbler.

Två av bänkarna skulle kunna agera en lite lägre förvaring på kontoret och den tredje TV-möbel i andra hörnan. Kanske snyggare med något lägre till de låga snedväggarna, tänker jag. Men så får vi då ett angenämt problem i vardagsrummet. Vad ska vi ha där istället? Fortsättning följer.

När jag ändå är inne på målning så vill jag tipsa om sprutlackering igen. Skrev tidigare i mitt köksinlägg om hur färg kan förändra en standardlucka och på så sätt skapa ett mer unikt kök. När vi flyttade in i vårt hus var inte bara köket i björk, utan även all annan platsbyggd förvaring. Runt millenieskiftet var verkligen björk ”da shit”, men efter drygt 15 år har det gulnat en del av solljus. I vår stora hall har vi turen att ha hela fyra dubbelgarderober med massor av förvaring. Ändå räcker de inte riktigt till, konstigt nog? I vilket fall såg de ut som nedan, men vi lämnade in dem för sprutlackering i en mellangrå nyans. Inte lika mörk som i det anslutande köket, men i samma nyanslika neutrala gråskala så att de skulle fungera ihop. Med nya handtag så kändes de sedan lite mer tidsenliga och mer harmoniska mot golvet av kalksten.

Tavlan som skymtar på väggen till höger är en inflyttningspresent från mig till min man (haha!). Jag beställde den härifrån och den symboliserar positionen för vårt hem där vi till sist landat efter alla våra äventyr ihop. Avstånden är till de platser vi tidigare bott på eller som varit milstolpar i vårt gemensamma liv. Staden där vi förlovade oss och platsen vi gifte oss på. Ett fint minne att dela och kanske ett presenttips?

Blev lite smått och gott idag. Ha en riktigt fin fortsättning på den här soliga dagen!

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

2 svar på “Solen, hyllan och lite annat”

  1. Onmywall.se29 mars, 2017 kl. 20:16Svara

    Kul att se vår vägskylt hos en kund och läsa om vad platserna betyder för er 🙂 Den har hittat en fin plats i ert hem.

    1. karin@backafors.se30 mars, 2017 kl. 11:40Svara

      Tack Ida! Vi tycker så mycket om den!

Lämna en kommentar