Wabi-Sabi

Den japanska läran har allt oftare dykt upp i mitt bildflöde. Jag vet att jag tidigare skrivit om Pinterest, men tycker det är fascinerande hur man kan se ett mönster i de bilder man gillar och sparar. Efter ett tag dök orden ”Wabi-Sabi” allt oftare upp som en gemensam nämnare till mina bilder. Det kändes som att jag plötsligt hittade hem i min egen stil.

  

Det här tycker jag är så vackert.  Det handlar ju om livet. Oavsett vem vi är och vad vi gått igenom, både kroppsligt och själsligt, så är det alla våra erfarenheter som gör oss till de unika personer vi alla är.

Men tillbaka till inredning. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad jag direkt fastnar för i den här stilen. Men ofta är det färgerna, texturerna och detaljerna i materialen som jag gillar så mycket. Här är en definition som bra sammanfattar hur man inreder enligt Wabi-Sabi.

När Skånskan gjorde ett Hemma hos-reportage hos oss fick jag frågan om vilken inredningsstil jag har. Ja… naturligt och lite rustikt, om det nu är en stil? Kanske konstigt att som inredare aldrig riktigt definierat sin egen stil. Men det är de här materialen jag återkommer till gång på gång. De som fångar mitt öga och intresse.

  

Jag har alltmer inspirerats av naturnära inredning, gärna med patina. Rustika material såsom trä, sten, lera, ull och linne passar känslan i ett äldre hus, tycker jag. Därför känns det naturligt att inreda med dessa, även om vårt hus (tyvärr) är ganska modernt renoverat sedan tidigare. Det gamla eller patinerade tycker jag ändå fint kan ”krocka” med något modernare, till exempel en designlampa eller material som stål och mässing. Till exempel som med Caravaggio-lampan nedan, de har jag flera varianter av i vårt kök hemma.

Det finns förstås hur många fina bilder som helst (tycker jag) om man söker på inredning och Wabi-Sabi. Prova själv att googla eller gå in på Pinterest. Själv har jag börjat skapa en anslagstavla på Pinterest bara med Wabi-Sabi. Jag hittade även tips på en bok som jag blev sugen på att beställa hem…

  

Samtliga bilder i inlägget är lånade från Pinterest.

 

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar