Längtan efter värme

Så har ännu en helg passerat. Vädret blev väl inte riktigt så bra som hoppats, men vi hann både ta det lugnt och uträtta en hel del. Mysiga middagar bara vi fyra och mycket uteliv på dagarna. På lördagen var det bokat pokemonjakt inne i stan. Kanske inte mitt personliga förstaval en lördag, men härligt att se glädjen hos killarna som verkade kunna gå hur långt som helst. Som tur var behövdes små värmande pauser inne i väl valda butiker! Och vårt lilla renoveringsprojekt blev också klart i lördags. Det är ett gammalt pannrum som nu är vårt matförråd, så inte så skoj att visa bilder på. Men eftersom det var ett stort hål i taket sedan vi tog bort en gammal skorsten och varken väggar eller golv var omgjorda sedan 1970, var det prioriterat att få det klart. På söndagen var det dags för innebandymatcher och sedan blev det mer trädgårdsarbete. Vi unnade oss en värmande bastu efter att ha jobbat ute i småregn innan det blev dags att baka söndagspizza och göra kväll. Så sammanfattningsvis en riktigt bra helg!

Fick se H&M Homes inspirationsbilder för sommaren och hur sugen blir man inte på att få sitta på den här terassen sippandes på ett glas Rosé och känna en ljummen kvällsbris? Aaah, längtar efter värme…

Även om det är på gränsen till självplågeri, så dammsuger jag nu Pinterest efter härliga terassbilder inför sommarens uteliv. Drömmer också om att göra om hela vårt pooldäck och bygga en pergola. Eftersom vi inte riktigt bestämt oss hur vi vill ha det, har vi bestämt oss för att vänta en sommar till och bo in oss lite mer innan vi gör om hela poolomådet. Rekommenderas förstås att vara ”klar” med sina idéer innan man drar igång med lite större och dyrare projekt. Inget man vill bli halvnöjd med eller behöva göra om. Men drömma kan man ju alltid så länge.

Den här bilden kommer jag inte ihåg var jag först såg den, men har älskat känslan sedan dess och nu dök den upp i mitt Pinterestflöde. Skulle gärna vilja ha platsbyggda soffor längs planket och mysig belysning för varma somarkvällar. Bilden nedan kommer också från Pinterest.

Här får man nästan en tropisk känsla där gränsen mellan inne och ute verkligen suddas ut. Vår pool ligger inte i anslutning till huset, men inser att vi egentligen skulle behöva en ny liner i vår pool. Snyggast hade förstås varit att klä den med riktig mosaik. Hur var det nu, drömma kostar väl inget? 😉

I slutet av veckan visar prognoserna att vi ska få sol och runt 12 grader här i Malmö. En bra början, just nu räcker det gott för mig.

Följ mig gärna och gilla på:
20

Lämna en kommentar